Mijn werkwijze

In 5 stappen naar ontspanning

Mijn werkwijze

5 stappen naar overwinning

Analyse

Stressoren
Alles in kaart
Beginsituatie

Plan

Plan op maat
Stop roofbouw
Probleemadoptie

Aanpak

Drie fasen
Opbouw
Re-integreren

Wat is jouw hulpvraag?

Elk coachtraject start met een hulpvraag. Er is bijvoorbeeld een burn-out gediagnostiseerd. Of je voelt je gewoon erg gespannen/gestrest de laatste tijd. Het belemmert je in je dagelijkse dingen. Je merkt dat het je allemaal te veel aan het worden is. De eenvoudigste handelingen kosten al energie. Je hebt nergens zin in, bent snel boos, je hoofd loopt over. Planmatig handelen lukt totaal niet meer. 

Analyse

Met die hulpvraag gaan we gezamenlijk aan de slag. Er volgt een analyse om te kijken wat er allemaal speelt. Middels een intake en vragenlijsten komt er meer duidelijkheid. We kijken waar de behoefte ligt. Welke stressoren spelen een rol en waar moet acuut op gehandeld worden. De beginsituatie is vastgesteld en van daaruit gaan we verder.

Plan

Met die analyse wordt een plan gemaakt. Dit is een persoonlijk plan, een plan op maat. Iedereen is anders en heeft andere behoeftes. We stoppen wel per direct de roofbouw. Dit is nodig om de lege batterij weer op te kunnen gaan laden en je reserves aan te vullen. Er komt tijd voor herstel en je dagindeling gaan we samen vormgeven.  

Aanpak

Het plan is gemaakt. Nu gaan we aan de slag. Dit doen we via een 3-stappen-strategie. Maar wel met aandacht voor het individu. De roofbouw wordt gestopt en er is tijd voor fysiek herstel. Daarna gaan we reserves aanvullen en het zelfmanagement verbeteren. Je leert te ontspannen, vergroten je conditie en leren je grenzen te trekken. Uiteindelijk komt de re-integratie om de hoek kijken en hier word je op voorbereid. De oefeningen zijn afgestemd op je werksituatie, zodat je weer helemaal klaar bent om terug in het arbeidsproces te keren.

Uitkomst

Met de uitkomst wordt bedoeld dat alles in het werk wordt gesteld om je weer energiek te laten voelen. Dat de zin in werken terugkomt. Je pakt je sociale leven weer op. Je voelt je eenvoudigweg levenslustiger, vitaler en veerkrachtiger. En er is aandacht voor de nazorg. Dus ook na het traject wordt de mogelijkheid gegeven om terug te blikken en eventuele hindernissen te bespreken.

Gratis Intake gesprek

Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we om welke reden(en) je bij mij komt en wat ik voor jou kan betekenen. Het is een gesprek van ongeveer 30 minuten.

Pakketten

Elk coachtraject is anders. Leevcoach biedt ook pakketten aan. Een pakket kan voordeliger uitpakken. Neem contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Kosten op aanvraag.

Aangesloten bij:

Praktijk Stressmanagement & Leefstijl

Aanmelden nieuwsbrief

Je kunt je hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact