Per

Uit mijn burnout door perfectionisme los te laten

Het verhaal van Per

Al een aantal jaren werkzaam bij hetzelfde bedrijf met veel plezier. Toch merkte ik dat het elk jaar iets minder werd. Het voelde een stuk zwaarder worden. Ik maakte (te) lange dagen en was steeds minder tevreden. De komst van een nieuwe leidinggevende maakte het al niet beter. De hoge eisen maakten dat ik nog harder ik ging werken. Ik kreeg veel fysieke klachten. Hoofdpijn, last van mijn nek en hartkloppingen. Die heb ik genegeerd en ben gewoon doorgegaan tot het echt niet meer kon...

Het traject

Bij de huisarts werd een burn-out gediagnosticeerd. Dat kwam wel even aan. 'Ik toch niet!' Altijd gedacht dat dat aan mij voorbij zou gaan. Dat was aan anderen besteed, maja ik ben toch aan de beurt gekomen. Eerst schaamte maar toch uitgereikt voor hulp. Bij Leevcoach aangeklopt en eerst aan acceptatie gewerkt. Ook bewust gaan rusten en ontspannen. Later in het proces gaan opbouwen, meer gaan bewegen en me vooral gelukkiger gaan voelen. Uiteindelijk samen met Hein me gaan voorbereiden om te gaan re-integreren.

Het resultaat

Ik ben nu terug op het werk. Ben me bewust van mijn perfectionisme. Het kan ook wel met minder en dan toch kwaliteit bieden. Ik maak minder lange dagen en heb meer tijd voor mijn hobby's, met vrienden naar de kroeg en op vakantie gaan. Ik weet dat ik op het werk al mijn ontspanning moet zoeken. Ik luister dan vooral muziek of ga even een praatje maken. Nu voel ik me happy en heb meer energie. 

Praktijk Stressmanagement & Leefstijl

Aanmelden nieuwsbrief

Je kunt je hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact