Stress en angst coaching

Monique

Mijn dwang om te poetsen is weg

Stress en angst coaching

Het verhaal van Monique

Ik was dagelijks met poetsen bezig. Ik kan wel zeggen dat het op een gegeven moment dwangmatig was. Ik moest eerst de keuken gedweild hebben en de badkamer geschrobd, voordat ik toekwam aan andere dingen. Het stond me in de weg om leuke dingen te gaan doen. Het poetsen ging voor alles en de rest kwam daarna pas voorbij fietsen. Het zat eigenlijk de hele dag in mijn hoofd. Als elk vlekje en stofje maar verwijderd was, dan voelde ik me pas happy.

Het traject

Ik ben bij Hein terecht gekomen, omdat ik voor mezelf een stap wilde gaan zetten. Eerder was ik al bij een psycholoog geweest, maar ik was nog niet helemaal tevreden. Met Hein ben ik teruggegaan naar een eerder moment wat impact op me heeft gehad. Ik was me helemaal niet bewust dat ik hier nog mee bezig was. Onbedoeld had het effect op mijn probleem. Door hiermee aan de slag te gaan is mijn poetsgedrag veranderd.

Het resultaat

Ik ben nu veel minder tijd aan schoonmaken kwijt. Het is in stapjes gegaan, doordat ik het poetsen langzaam ben gaan afbouwen. Een schoon huis vind ik nog steeds belangrijk, maar het dwangmatige is ervan af. Ik maak nu andere keuzes en ga nu met vriendinnen lunchen of shoppen. Het schoonmaken komt dan wel een andere dag. Het staat niet meer op de eerste plaats en ik voel me er goed bij.

 

Praktijk Stressmanagement & Leefstijl

Aanmelden nieuwsbrief

Je kunt je hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact