Stress coaching
stress coach


Stress coaching

Stress is gezond!

Voor velen klinkt dat raar. Toch is het waar. Zonder stress zou je niets kunnen doen. Zie stress als energie en dan weet je dat je voor alles je energiebronnen aanspreekt.

Te veel stress...

Maar het gaat fout wanneer je langdurig je stresssystemen aanspreekt zonder aan je herstel te denken. Je pleegt dan roofbouw en je raakt uitgeput en kan in een burnout komen. Je stressysteem verandert en daar krijg je verschillende klachten van. Fysiek, cognitief en emotioneel krijg je last. 

Stress coach

En dan wordt het oppassen geblazen! Een stress coach kan dan heel welkom zijn! Lees verder om te kijken bij welke stress factoren een stress coach kan helpen.

stress therapie

Stressoren

Dagelijkse stress

Stress heeft iedereen. Het komt dagelijks op je pad. De targets op je werk, verbouwing van je huis, ruzie met je partner. Maar ook dingen waar je misschien niet zo snel aan denkt: een lange rij bij de kassa, appjes 's avonds laat of je bent je sleutels weer eens kwijt. 

Verzuip niet in de stress

Kortom: elke dag stress en dan leven we ook nog eens in een tijdperk van druk, druk, druk. Zorg ervoor dat je tijdig handelt en niet verzuipt in de hoeveelheid stress! Stresscoaching helpt je hierbij.

stress coaching i like charging your phone battery in time

Stress coaching, je batterij weer opladen....

Zie stress coaching als het opladen van je eigen batterij.

Jouw telefoon laadt jij vast ook elke dag op! Anders zal hij het na verloop van tijd niet meer doen. Dat geldt ook voor het menselijk lichaam. Jij hebt ook je herstel nodig. 

Op tijd de batterij opladen is dus van belang. Dat doe je door op tijd rust te nemen. Maar ook van leuke dingen doen. Bijvoorbeeld met vrienden een goed gesprek voeren of gaan stappen. Muziek luisteren, bewegen en slapen zorgen er ook voor dat je ontspant. 

Stress coaching

Leevcoach begeleidt je in dit proces en helpt je planmatig om te gaan met de stressoren in je leven. Op deze manier wordt je niet meer door stress overvallen en voorkom je een burnout.

burnout en stress coach hein vriesema
Burnout- en stresscoach, Hein Vriesema

Stress Coach

Herkent u deze stressoren u zelf of bij uw medewerkers? Neem dan contact op met de stress coach van Sittard. Ik help u graag om weer te kunnen genieten van het werk en het leven om optimaal resultaat voor beide partijen te behalen.

Aangesloten bij:

Praktijk Stressmanagement & Leefstijl

Aanmelden nieuwsbrief

Je kunt je hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact