Burnout coaching
Burnout coaching

Effectieve Burn-out coaching

Herstel voor Werknemers en Werkgevers

Burnout betekent letterlijk opgebrand. Je hebt roofbouw gepleegd en bent helemaal uitgeput. Op het werk kun je niet meer goed functioneren. In je dagelijkse leven heb je nergens zin meer in. Het liefst urenlang willen Netflixen of helemaal niks doen! Dat past precies bij een burn out.

Enkele klachten bij een burnout:

  • vermoeid (fysiek/mentaal)
  • gejaagd gevoel
  • prikkelbaar
  • onrustige slaap
  • piekeren
  • controleverlies
  • dagdagelijkse dingen kosten moeite
  • fysieke klachten (hartkloppingen, duizelig)

Burnoutcoach

Constructief en wetenschappelijk onderbouwd ga je je burnout te lijf met je burnout coach! De CSR methodiek wordt daarbij gebruikt. Dat betekent dat je in 3 fases begeleid wordt.

Het is een persoonlijk plan, een plan op maat. Iedereen zit namelijk anders in het proces. De coaching wordt daarop ingericht. Dan voel je autonomie en wordt je onderdeel van het herstelproces.

burnout coaching in 3 fasen

Burn-out coaching in 3 fasen:

Fase 1:
Roofbouw stoppen & fysiek herstel

Fase 2:
Reserves aanvullen & zelfmanagement

Fase 3:
Re-integreren & conditieopbouw

burnoutcoaching voor werknemers en wergevers

...burnoutcoaching, dat betaalt zich later dubbel en dwars terug..

Bij meer dan een derde van het werkgerelateerd verzuim is werkstress de hoofdoorzaak. Dat betekent werk aan winkel voor zowel de werknemer als de werkgever. Een burnout coach heeft de expertise om hier ondersteuning in te bieden.

Werknemer:
Neem jij genoeg tijd voor je herstel op je werk of ga je maar door en door? Let erop dat alles energie kost. Regelmatig de batterij opladen is daarom dan ook erg belangrijk.

Wacht niet met je herstel tot 's avonds laat of tot het weekend aanbreekt. Dat kan je uiteindelijk behoorlijk opbreken en voor je het weet zit je met een burnout thuis. 

Luister naar je lichaam. Voorkom langdurige en bovenmatige stress. Neem tijd voor herstel en je voelt je fitter en energieker.

Werkgever:
Hoe zit het met het verzuim in je bedrijf en hoe is je bedrijfscultuur ingericht? Zijn je targets het hoofddoel?

Bedenk dan dat vitale en gezonde werknemers namelijk minder verzuim of kans op burnout hebben en dat ze meer plezier beleven op het werk. Ook zijn zij meer betrokken en zo zorgen ze voor een hoger rendement.

Een goed stressmanagement is essentieel. Denk je dat hier nog winst in te behalen valt, dan staat deze burnoutcoach je graag bij. 

burnout en stress coach hein vriesema

Burnout- en stresscoach, Hein Vriesema

Herkent u deze burnout klachten?

Herkent u deze burnout klachten bij u zelf of bij uw medewerkers? Neem dan contact op met de burnout coach van Sittard. Ik help u graag om weer te kunnen genieten van het werk en het leven om optimaal resultaat voor beide partijen te behalen.

Aangesloten bij:

Praktijk Stressmanagement & Leefstijl

Aanmelden nieuwsbrief

Je kunt je hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact