Leefstijl Coaching

Blogs over leefstijl, stress, burn-out Coaching

Mijn blogs gaan over verschillende thema's: leefstijl, stress, burn-out. Maar ook artikelen met tips of om over na te denken. Mail me maar bij vragen of voor meer informatie...

Last van een burnout?

Bekendste burnout oorzaken

Hoe kun je een burnout voorkomen?

Om te beginnen zijn mensen die tegen een burnout oplopen pareltjes van een organisatie. Dat zijn vaak geen 09.00-17.00 personen. Ze zijn vaak heel betrokken en geven alles. En daar schuilt het gevaar. Door veel te geven vergeet je rust te pakken. Je kunt namelijk niet de hele dag aanstaan. Je accu heeft ook tijd nodig om op te laden. Dus een goede balans tussen in- en ontspanning is cruciaal om een burnout te voorkomen!

Hoe gezond eet jij?

Wat eet je?

Gezond eten is soms het halve werk. Gezond eten helpt je een goede basis te leggen om met stress om te gaan. Wanneer je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, dan staat je lijf er fris en goed voor! Een goed voedingspatroon helpt je die stress te managen. Zorg vol voldoende vitaminen, koolhydraten, eiwitten, (gezonde) vetten, mineralen en vezels. Ook voldoende vocht (water) is van belang. Daarbij voel je je energieker en je voelt je lichamelijk en geestelijk fitter. En het is ook nog eens goed voor het voorkomen van ziektes en je weerstand!

Ben je wel eens gestresst?

Oorzaken van stress

Van stress hebben we in het algemeen nog een te eenzijdig en negatief beeld. Stress is ook gezond. Het is een onmisbare aanpassingsreactie van ons lichaam aan een situatie waarvoor energie nodig is. Het wordt pas ongezond als je langdurig aan stress onderhevig bent zonder herstel. Stress blijft beheersbaar als je dus goed aan je herstel werkt. Een goede balans tussen in- en ontspanning is cruciaal.

3 Tips om stress te verminderen

  1. Neem de tijd om te onthaasten. Dus eens even niets doen, mag ook! Luister naar muziek, slaap goed en ga lekker met vrienden iets ontspannends doen en geniet ervan!
  2. Hoe je stress ervaart is per persoon anders. Kijk eens waar jij stress van ervaart en hoe zit dat bij een ander? Laat perfectionisme los en ben tevreden met minder. Leer ook 'nee' te zeggen, zonder je er schuldig over te voelen.
  3. Zorg voor een gezond leefpatroon. Dat is de basis om het hoofd te bieden aan stress. Voldoende en regelmatig eten, goed slaapritme, genoeg ontspanning en voldoende beweging!
blog overzicht

Praktijk Stressmanagement & Leefstijl

Aanmelden nieuwsbrief

Je kunt je hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact